5 myter om Rolex som du ikke visste

Rolex er et merke kjent for sin luksus og for at klokkene er vanvittig dyre. Dette sveitsiske merket ble lansert i 1905 og er synonymt med kvalitet, presisjon og status. Men det er også mange myter om klokkene med Rolex merket. Dette kan skyldes at spekulasjoner har fått vinger eller rett og slett på grunn av feilinformasjon.

Vi skal ta en titt på 5 vanlige myter som du kanskje har hørt og aldri har tenkt på som myter!

Myte 1 – Alle Rolex-klokker er håndlagde

Det er sant at Rolex-klokker er laget ved hjelp av håndverksteknikker som er tradisjonelle. Men i dag bruker Rolex også den aller nyeste teknologien for å produsere fancy dame- og herreklokker. De bruker maskiner og datamaskiner for å sikre presisjon og kvalitet.

Når det er sagt, kan myten fortsatt ha en viss sannhet i seg. For det er fortsatt slik at Rolex samarbeider med svært dyktige urmakere som står for sluttmonteringen av klokkene. De finjusterer og sjekker, så det er selvsagt fortsatt en form for håndverk.

Myte 2 – Rolex er kun for de rike

Vi forbinder tross alt dette merket med luksus og status og dette er noe som har ført til myten om at kun de rike har råd til Rolex. Det finnes modeller som er ekstremt dyre, men det finnes også varianter som koster mindre.

Velger du en Rolex-klokke som en Oyster Perpetual er det en modell med en pris som passer for et bredere publikum. Dermed kan vi si at det med at bare rike mennesker har Rolex kan avfeies som en myte.

Myte 3 – Å kjøpe en Rolex er en trygg investering

Det er sant at Rolex tilbyr fantastisk kvalitet og de beholder verdien fint. Men det er også viktig å forstå at ikke alle modeller beholder sin verdi for alltid. For at en Rolex-klokke skal være en trygg investering, må den være sjelden, forbli i god stand og være etterspurt.

Hvis alt dette er sant, kan vi si at Rolex er en idiotsikker investering. Hvis ikke er det slett ikke sikkert du vinner noe på å velge akkurat dette merket. Når dette er sagt, kan vi si at modeller som Daytona og Submariner har vist en verdiøkning, så du kan absolutt velge riktig variant for å gjøre en forskjell i det lange løp.

Myte 4 - Rolex-klokker viser feil tid på grunn av mekanikken

Mange tror at mekaniske klokker ikke er like nøyaktige som de som jobber med kvarts. Dette kan være sant for noen merker, men ikke for Rolex. Disse klokkene gjennomgår nemlig strenge tester og har Superlative Chronometer-sertifikatet fra Swiss Chronometer Testing Institute.

I utgangspunktet betyr dette at du garanterer en nøyaktighet på -2/+2 sekunder per dag. Det er mer enn det som anses som industristandarden for mekaniske klokker. Så at Rolex-klokker skulle være defekte er ikke mer enn en myte.

Myte 5 – Den første vanntette klokken var en Rolex

Det er viden kjent at Rolex produserte den første vanntette klokken. Dette var Oysteren som kom i 1926. Men dette stemmer ikke helt. Rolex har helt klart fungert som en ledende kraft i utviklingen av vanntette klokker.

Deres Oyster-etui er et patent som dateres tilbake til tidlig på 1800-tallet. Men det betyr ikke at Rolex er oppfinneren av den vanntette klokken. For eksempel kan vi se at merker som Longines og Omega allerede hadde produsert vanntette klokker før Oyster kom.

Det vi kan tilskrive Rolex er den praktiske saken som definitivt revolusjonerte bransjen. Saken for Oyster har blitt praksis og er noe vi da ser i de beste klokkene. Slik kan vi si at det er en delvis myte som kan skyldes at folk har vært litt uforsiktige med hva Rolex fant opp.

/innsjo.jpg

31 May 2023