Herreklokker – urverk for menn

Det finnes et gigantisk utvalg av urverk for menn på nett. Klokker på nett er et smart alternativ når du søker noe helt spesielt som passer til deg. Stiller du høye krav, kan du søke opp og finne den perfekte klokken som har nøyaktig de spesifikasjonene du leter etter. For at du skal finne riktig klokke, bør du gjøre deg godt kjent med alle mulighetene som finnes. Tekniske spesifikasjoner, produksjonskvalitet, materialer, holdbarhet, størrelse, passform og vannbestandighet er alle viktige faktorer å vurdere for å gjøre et godt kjøp man blir fornøyd med, og som svarer til de kravene man har.

Man ønsker trolig en klokke som varer, og da kan det være lurt å bruke god tid på å gjøre et godt valg! Er det viktig med pris? Skal en rimelig klokke gå på bekostning av kvalitet? Eller er du på utkikk etter en eksklusiv klokke? Du får oftest det du betaler for, med unntak av noen merker, som har dyre klokker på tross av billige komponenter.

Herreklokker kommer i forskjellige utførelser, og kategoriene å velge blant er mange. Deriblant finner vi kronografen, som er et ekstra tilbehør for tidtaking og er en appellerende tilleggsfunksjon i den allerede komplekse sammenstillingen av analoge mekaniske urverk. Mekaniske klokker kan også være automatiske, som vil si at de har en fjær som trekkes opp manuelt, eller at energien til fjæren trekkes opp ved bruk av kinetisk bevegelsesenergi.

De nyere kvartsklokkene har urverk som er veldig populære i dagens samfunn, og de har kommer både med analoge og digitale display. Smartklokker og hybridklokker er også noe nytt på markedet, og de åpner nye dører for hva en klokke kan være.

Klokke til jobb, fritid eller dykking?

Hva du skal bruke klokken til, er også et veldig viktig tema. Har du tenkt på alle bruksområdene som er mulig for en klokke å dekke? Skal du kunne dusje med klokken? Da må den tåle minimum 5 ATM (atmosfærer), som tilsvarer vanntrykket som kan oppnås i en dusj. Det anbefales 50 ATM dersom du skal dykke med klokken. Har du en jobb som avhenger av at du skal ha en nøyaktig klokke, og som også tåler støt uten å gå i stykker? Da kan det være lurt å sjekke materialer som titan og andre sterkere legeringer av glass, som tåler mye belastning under tøffe arbeidsvilkår.

Ha klart for deg hva du ønsker at klokken skal tåle, hvilket bruksområde klokken skal ha, og hvilke funksjoner du trenger på den. Det er også viktig å ha i bakhodet at klokkereimer som er laget av gummi, er mye bedre egnet til trening enn for eksempel lær og skinn. Da kan det være lurt å anskaffe seg flere reimer – eller flere klokker – slik at man dekker alle behovene man har.

Menn flest liker store klokker

Men pass på at den ikke blir for stor! Den må passe til ditt håndledd, og stort sett anbefales det at man måler og følger anbefalingene for din hånddiameter. Sjekk klokkestørrelsen før du bestiller, og se at marginene er innenfor det du trenger. Da slipper man å returnere og bestille på nytt. Det kan også være greit å dra til butikken for å prøve en klokke rent fysisk, for å så spørre etter størrelsen der. Og kanskje finner du den billigere på nett.

Merker av kvalitet

De fleste kjenner til merker som Rolex, Casio og Garmin, men det kommer stadig nye klokkenyheter som det kan være lurt å være oppdatert på. Samtidig bør man være forsiktig med nyere merker som ennå ikke er verifisert med tanke på om de leverer klokker av høyeste kvalitet. Nyere merker og selskaper som har begynt å produsere urverk, er ikke like trygge å velge som de etablerte merkene. Gjør undersøkelser om merkene og deres klokker på nett før du bestemmer deg for en av de mulige alternativene.