Finn ditt urverk og klokkenyheter – noe for enhver smak!

Vi lever midt i en teknologisk revolusjon, også kalt dataalderen, og kreative oppfinnelser skjer hver eneste dag. På klokkemarkedet ser vi også at dette er en utvikling som ikke har bremset opp, men snarere at det strake motsatte skjer. I en periode var det ikke mye innovasjon innenfor klokkeindustrien, men de siste årene har det vært en eksplosiv vekst igjen, og vi ser at digitaliseringen også har nådd til håndleddet vårt. I dag får du kjøpt urverk som ikke bare viser tiden, men også puls, blodtrykk, lufttrykk, vanndybde, høyde over havet med mer. Vi vet ikke hva som kommer til å skje fremover i utviklingen av nye produkter, men at det kommer noe nytt og spennende hele tiden, blir bevist gang på gang.

Hva slags klokker er du interessert i?

Når du skal velge en klokke og leter etter nyheter om urverk på markedet, finnes det mange perspektiver å ta utgangspunkt i for å finne noe som appellerer til deg. Vil du ha en klokke med multifunksjon eller for et spesifikt formål? Trener du og ønsker en klokke som passer til å måle aktiviteten? Skal du ut for å dykke? Interessene dine og hva du skal bruke klokken til, vil altså være med på å definere hvorfor du skal kjøpe akkurat den typen klokke du bestemmer deg for. Forskjellige merker fokuserer på ulike bruksområder. En produsent som Garmin tilbyr for det meste smarte treningsklokker, som også blir kalt aktivitetsmålere. De har også rene aktivitetsmålere som ikke har klokke som hovedfokus, men de fleste har et display som viser hva klokken er uansett.

Fremtidens klokker

Bare fantasien setter grenser for hvor mange varianter innen urverk som kommer fremover. Noen har kanskje sett filmen "In Time", hvor konseptet er at tiden er valutaen man jobber for, og at man jobber seg opp tid for å kunne overleve. Kanskje det vil komme en form for implantatklokke som sitter fast uten reim, og lyser opp under huden din? Hvem vet? For å være litt mer realistiske, kan vi tenke på det som allerede er på markedet i dag, og forestille oss noen mulige alternativer for fremtiden. Kanskje det kommer noe som erstatter kvartsur?

Et eksempel på hva vi kan se i fremtiden

Det finnes et uutnyttet potensiale i salg av klokker til dem som ønsker å registrere data om deres fysiske aktiviteter, uten at det er skjerm i selve klokken. Dersom klokken kan kommunisere med en PC eller mobil gjennom nærfeltskommunikasjon (NFC), vil det ikke være behov for å følge med på hva som skjer på klokken hele tiden, og man kan sjekke dette i en app i stedet.

Garmin har kommet med en utgave som tilbyr tilnærmet dette, men har likevel en skjerm integrert under viserne, som bruker unødvendig mye strøm. Den må likevel lades mye mindre enn de fleste smarte klokker på markedet i dag, og dette er et steg i riktig retning. Den har lys i LCD-skjermen, så om natten kan man se klokkens tid digitalt, selv om det ville være å foretrekke å ha visere med fluoriserende lys som viser tiden analogt. Kanskje dette er neste tilskudd av klokker for dem som ønsker å ha en tradisjonell og lekker klokke i klassisk fremføring, og som samtidig ønsker å registrere treningsdata. Gode produkter vil ta markedet med storm!

Dedikerte sider for klokkenyheter

Når du skal sjekke siste nytt, finnes det mange nettsider som dedikerer seg til å spre nyheter om klokker for eksempel www.klokker-nyheter.no. De har oversikt over urverk fra flere produsenter, og selvfølgelig finner du informasjon hos selve produsentene for hvert merke. Det er likevel ønskelig å finne en kanal for klokkenyheter som passer til dine behov og interesser. Ved å søke etter urverk på nett – eller etter klokkenyheter på norsk eller engelsk – finner du mye informasjon som er relevant. Dermed blir det mulig å følge med på hva som skjer i markedet. De fleste klokkeforhandlere er veldig oppdatert på siste nytt, og det kan være et fint sted å starte. Dermed kan et godt klokkekjøp gjerne starte med et søk etter klokkenyheter på nett, uansett om det er herreklokker eller dameklokker du ser etter.