Klokker på nett! Finn herreklokker og dameklokker innen kvartsur online!

Klokker på nett

Når du skal kjøpe en klokke på nett, vet du kanskje allerede hva du vil ha. Hvis ikke, bør du først skaffe deg en liten oversikt over hva som er mulig å få kjøpt på markedet i dag. Det blir utviklet nye klokker hele tiden, og flere klokkenyheter kan du sjekke her.

Det er veldig enkelt å handle klokker på nett, og det har åpnet opp nye dører for å finne et mye større utvalg av klokker når man har hele verden for sine føtter. Samtidig må man ha i bakhodet at det finnes mange leverandører som har store forskjeller i kvalitet. Før man velger en klokke, er det viktig å få avklart hvilke behov man har. Slik kan man gjøre et valg man blir godt fornøyd med. I den rimeligere kategorien innen klokker finner vi kvartsur. Kvartsklokker er en relativt nye i historien, og de tilbyr høy nøyaktighet med kostnadsbesparende teknologi.

Kvartsur

Kvartsur er klokker som har en ny revolusjonerende teknologi. Denne typen urverk bruker et lite batteri i kombinasjon med en mikroskopisk kvartskrystall for å holde viseren gående. Dette gir en ekstremt stor nøyaktighetsgrad. Prosessen for å produsere denne typen klokker har blitt perfeksjonert over årene og har blitt til en veldig rimelig måte å produsere klokker på. Derfor har klokker nå gått fra å være noe kun de rikeste kunne kjøpe, til å bli allemannseie.

Siden kvartsteknologien ble oppfunnet, har det vært en eksplosiv vekst i antall leverandører som produserer kvartsur. Da det begynte å bli allemannseie å ha en klokke, måtte det flere leverandører til for å dekke den økende etterspørselen etter klokker. Arbeidslivet krevde nøyaktighet hos industriarbeidere, og klokken har vært en viktig del av det moderne hjem siden den industrielle revolusjonen. Den portable klokken har gjort det enklere å vite hva klokken er til enhver tid, og vi har blitt veldig bevisst på punktlighet.

Vi har også i senere tid fått digitale klokker, som baserer seg på den samme teknologien for å få en nøyaktig tid, men i stedet for å vise tiden mekanisk får du en LCD- eller LED-skjerm som viser tallene. Det er likevel kvartsbasert teknologi som leverer den samme nøyaktigheten og gjør timingen av klokken presis.

Klassiske urverk

Mekaniske og automatiske klokker er av den gamle typen klokker som anses å være et mesterverk etter ferdig produksjon. Det er en lang prosess å få til å lage en mikroskopisk klokke, med alle de komponentene som skal til for at den skal fungere tilfredsstillende. Det krever et ekstremt høyt fokus og presisjon for å få til en klokke som tikker nøyaktig. Metaller, fjærer og glass som brukes i klokkene, er av veldig høy kvalitet, og arbeidet som skal til, er veldig tidkrevende. Derfor er denne typen klokker også ekstra kostbare.

Den digitale klokkerevolusjonen

I nyere tid har det blitt mer populært med digitale klokker, hybridklokker og smarte klokker. Det finnes mange forskjellige bruksområder, og du finner også treningsklokker, dykkerklokker med mer innenfor den digitale kategorien. Urverk kan ha kombinasjoner av både analoge visere og en LCD-skjerm eller være en fullt digital løsning der skjermen dekker hele området der det tidligere kun var analoge visere. Klokkene kan også ha ulike fasonger, siden designet ikke er begrenset av at viserne går rundt i en sirkel. Garmin, som egentlig er en GPS-produsent, har for eksempel klokker i både hybrid- og smartutgaver. Andre leverandører må også tilpasse seg det nye markedet, og vi ser en eksplosiv vekst av nye alternativer for urverk.

Det som er litt spennende, er at også datamaskiner og de fleste smarte klokker bruker kvartsurverk som grunnteknologi for å holde klokken riktig til enhver tid. En såkalt real time clock (RTC) modul brukes for å behandle data til riktig tid, og den samme teknologien finner vi også i de nye smarte klokkene.

Det er en veldig spennende tid fremover for klokkeindustrien, med mange nye typer urverk og klokkenyheter i vente.

De vil komme i alle mulige kreative fremførelser med forskjellig funksjonalitet til forskjellige bruksområder. Kanskje armsbåndsur også får enda flere bruksområder som vi ennå ikke har tenkt på?

10 Jun 2019