Blogg

RSS

5 myter om Rolex som du ikke visste

31 May 2023

Rolex er et merke kjent for sin luksus og for at klokkene er vanvittig dyre. Dette sveitsiske merket ble lansert i 1905 og er synonymt med kvalitet, presisjon og status. Men det er også mange myter om klokkene med Rolex merket. Dette kan skyldes at spekulasjoner har fått vinger eller rett og slett på grunn av feilinformasjon.

Vi skal ta en titt på 5 vanlige myter som du kanskje har hørt og aldri har tenkt på som myter!

Myte 1 – Alle Rolex-klokker er håndlagde

Det er sant at Rolex-klokker er laget ved hjelp av håndverksteknikker som er tradisjonelle. Men i dag bruker Rolex også den aller nyeste teknologien for å produsere fancy dame- og herreklokker. De bruker maskiner og datamaskiner for å sikre presisjon og kvalitet.

Når det er sagt, kan myten fortsatt ha en viss sannhet i seg. For det er fortsatt slik at Rolex samarbeider med svært dyktige urmakere som står for sluttmonteringen av klokkene. De finjusterer og sjekker, så det er selvsagt fortsatt en form for håndverk.

Myte 2 – Rolex er kun for de rike

Vi forbinder tross alt dette merket med luksus og status og dette er noe som har ført til myten om at kun de rike har råd til Rolex. Det finnes modeller som er ekstremt dyre, men det finnes også varianter som koster mindre.

Velger du en Rolex-klokke som en Oyster Perpetual er det en modell med en pris som passer for et bredere publikum. Dermed kan vi si at det med at bare rike mennesker har Rolex kan avfeies som en myte.

Myte 3 – Å kjøpe en Rolex er en trygg investering

Det er sant at Rolex tilbyr fantastisk kvalitet og de beholder verdien fint. Men det er også viktig å forstå at ikke alle modeller beholder sin verdi for alltid. For at en Rolex-klokke skal være en trygg investering, må den være sjelden, forbli i god stand og være etterspurt.

Hvis alt dette er sant, kan vi si at Rolex er en idiotsikker investering. Hvis ikke er det slett ikke sikkert du vinner noe på å velge akkurat dette merket. Når dette er sagt, kan vi si at modeller som Daytona og Submariner har vist en verdiøkning, så du kan absolutt velge riktig variant for å gjøre en forskjell i det lange løp.

Myte 4 - Rolex-klokker viser feil tid på grunn av mekanikken

Mange tror at mekaniske klokker ikke er like nøyaktige som de som jobber med kvarts. Dette kan være sant for noen merker, men ikke for Rolex. Disse klokkene gjennomgår nemlig strenge tester og har Superlative Chronometer-sertifikatet fra Swiss Chronometer Testing Institute.

I utgangspunktet betyr dette at du garanterer en nøyaktighet på -2/+2 sekunder per dag. Det er mer enn det som anses som industristandarden for mekaniske klokker. Så at Rolex-klokker skulle være defekte er ikke mer enn en myte.

Myte 5 – Den første vanntette klokken var en Rolex

Det er viden kjent at Rolex produserte den første vanntette klokken. Dette var Oysteren som kom i 1926. Men dette stemmer ikke helt. Rolex har helt klart fungert som en ledende kraft i utviklingen av vanntette klokker.

Deres Oyster-etui er et patent som dateres tilbake til tidlig på 1800-tallet. Men det betyr ikke at Rolex er oppfinneren av den vanntette klokken. For eksempel kan vi se at merker som Longines og Omega allerede hadde produsert vanntette klokker før Oyster kom.

Det vi kan tilskrive Rolex er den praktiske saken som definitivt revolusjonerte bransjen. Saken for Oyster har blitt praksis og er noe vi da ser i de beste klokkene. Slik kan vi si at det er en delvis myte som kan skyldes at folk har vært litt uforsiktige med hva Rolex fant opp.

/innsjo.jpg

Store klokker dame kan nyte

26 Feb 2022

En stor klokke regnes for det meste som maskulin i sin form. Men det er mange store klokker dame kan glede seg over. Du kan få en pen klokke selv om den har en stor urskive som tar god plass på håndleddet. For å finne den rette er det viktig å søke på riktig måte.

Finn store klokker dame passer inn

Når du ser på utvalget i en klokkebutikk tror du kanskje ikke at det er så mange fine store klokker til dame i sortimentet. Det kan være smart å gjøre et mer generelt søk og se på klokkemerker som er gode på denne typen design.

Når du vet hvilke merker som gjør en fin stor klokke dame liker, kan du klikke på det spesifikke merket i butikken. Et annet alternativ er å se på herreklokker med slankere design. Det finnes klokker som har unisex-design. Det betyr at de ikke oppfattes som maskuline eller feminine.

/dameklokke_1.jpg

Sportsklokker er ofte litt større

Det er ikke uvanlig at sportsklokker er litt større. De kan passe veldig bra hvis du også liker den sporty stilen. Det skal imidlertid sies at dette ikke er en stor klokkedame kan trives i da den skal være elegant.

En sladret klokke med skarpe farger passer ikke direkte til aftenkjolen. Hvis du vil ha en stor bjelle til festen, finnes det bedre valg. Her kan du se på merker som er flinke til å lage klokker med litt mer vågal design. De kan ha innslag av steiner og andre ting som gjør at klokken tar mer plass på håndleddet.

Sjekk alltid den nøyaktige størrelsen på klokken!

Det er lett å få inntrykk av at en bestemt klokke er stor. Når du ser et bilde av en klokke, er det vanskelig å fastslå hvor stor den er. Selv om bildet er på et håndledd med klokken, kan du ikke vite om kvinnen som har klokken på er veldig pen og slank eller litt rundere. Det påvirker hvor stor klokken ser ut på håndleddet.

Det beste er at du alltid sjekker målene for store klokkedame kan like. Det skal stå hvor stor diameteren på klokken er og hvor bredt armbåndet er. Har du vanskeligheter med å se dette foran deg, kan du ta frem et målebånd og måle på din egen arm. Så ser du hvor bred den blir.

Har du allerede en stor dameklokke du liker godt, kan du måle hvor stor den er og deretter velge noe som matcher. Da vet du helt sikkert at du kommer til å like hvordan klokken ser ut på håndleddet. 

 

Rolex – mystisk tidløshet, kvalitetsstål og høyteknologi

21 Dec 2020

Klokken er et klassisk tilbehør som alltid vil være nyttig og ta seg godt ut. Samtidig utgjør dagens klokkebransje et viktig sete for teknologiske fremskritt, og et armbåndsur kan være så mye mer enn et smykke og en tidtaker – som om denne kombinasjonen ikke allerede var tilstrekkelig. Når det kommer til nøyaktighet og presisjon, er det lite som slår kvartsuret. Kvartsuret omfavner mekanikken og høyteknologiske fremskritt og gir deg et eksklusivt tilbehør du virkelig kan stole på. Utvalget av flotte dame- og herreklokker er i dag så velutviklet at sannsynligheten er stor for at du støter på en som passer helt perfekt for deg, uansett hvor kresen du er på detaljene, eller uansett hvor utfordrende livsstilen din er. Sett deg inn i en verden av tidtakende kronografer og stilige klokkenyheter fra veteraner som Rolex, Garmin og Michael Kors.

Tre inn i det mystiske universet til Rolex og kjøp klokke på nett

I klokkeindustrien er det ingen mangel på anerkjente, prestisjefylte merker. Et av dem som skiller seg ut, er sveitsiske Rolex, som du finner hos den norske nettbutikken Urverket. Det hemmelighetsfulle merket er blant annet kjent for bruken av kompleks kvalitetsstål og for den tekniske ekspertisen hos de ansatte. Velg blant de mest eksklusive variantene av den tidløse sølvklokken, eller frisk opp uttrykket ditt med innslag av grønt eller rosegull i urskiven. Ikke glem å sjekke ut den imponerende vanntette Submarine-klokken! Urverket tilbyr ellers tidløs, elegant design og teknologiske nyvinninger fra andre merker som Tissot, Daniel Wellington og Longines.

Hold styr på din dyrebare tid med en eksklusiv klokke fra Urverket.

18 Jul 2020

En klokke er ikke bare en klokke. Den er en investering, et tilbehør du ønsker skal vare i årevis, kanskje i generasjoner. I tillegg er klokken noe du går med hver dag. Det er derfor ekstra viktig at du velger deg en som passer din personlighet og livsstil, og dermed også det du kler deg i.

Hos Urverket har du mye å velge i av eksklusive dame- og herreklokker. Kanskje er du av den sporty typen og er på utkikk etter en klokke som tåler og oppfordrer til fart og spenning? Her er vanntette og motstandsdyktige dykkerklokker og kronografer som lar deg ta tiden.

Sett prikken over i-en på antrekket med et luksuriøst kvartsur eller en tidløs gullklokke. I vår nettbutikk kan du drømme deg bort blant kvalitetssikre merkevarer som Daniel Wellington, Rolex, Breitling, Tissot, Garmin og Longines.

Finn din perfekte klokkematch ved hjelp av vår smarte klokkefinner. Her kan du krysse av alt du trenger og ønsker av egenskaper for å finne klokken som er som skapt for deg.

 

Klokker på nett! Finn herreklokker og dameklokker innen kvartsur online!

10 Jun 2019

Klokker på nett

Når du skal kjøpe en klokke på nett, vet du kanskje allerede hva du vil ha. Hvis ikke, bør du først skaffe deg en liten oversikt over hva som er mulig å få kjøpt på markedet i dag. Det blir utviklet nye klokker hele tiden, og flere klokkenyheter kan du sjekke her.

Det er veldig enkelt å handle klokker på nett, og det har åpnet opp nye dører for å finne et mye større utvalg av klokker når man har hele verden for sine føtter. Samtidig må man ha i bakhodet at det finnes mange leverandører som har store forskjeller i kvalitet. Før man velger en klokke, er det viktig å få avklart hvilke behov man har. Slik kan man gjøre et valg man blir godt fornøyd med. I den rimeligere kategorien innen klokker finner vi kvartsur. Kvartsklokker er en relativt nye i historien, og de tilbyr høy nøyaktighet med kostnadsbesparende teknologi.

Kvartsur

Kvartsur er klokker som har en ny revolusjonerende teknologi. Denne typen urverk bruker et lite batteri i kombinasjon med en mikroskopisk kvartskrystall for å holde viseren gående. Dette gir en ekstremt stor nøyaktighetsgrad. Prosessen for å produsere denne typen klokker har blitt perfeksjonert over årene og har blitt til en veldig rimelig måte å produsere klokker på. Derfor har klokker nå gått fra å være noe kun de rikeste kunne kjøpe, til å bli allemannseie.

Siden kvartsteknologien ble oppfunnet, har det vært en eksplosiv vekst i antall leverandører som produserer kvartsur. Da det begynte å bli allemannseie å ha en klokke, måtte det flere leverandører til for å dekke den økende etterspørselen etter klokker. Arbeidslivet krevde nøyaktighet hos industriarbeidere, og klokken har vært en viktig del av det moderne hjem siden den industrielle revolusjonen. Den portable klokken har gjort det enklere å vite hva klokken er til enhver tid, og vi har blitt veldig bevisst på punktlighet.

Vi har også i senere tid fått digitale klokker, som baserer seg på den samme teknologien for å få en nøyaktig tid, men i stedet for å vise tiden mekanisk får du en LCD- eller LED-skjerm som viser tallene. Det er likevel kvartsbasert teknologi som leverer den samme nøyaktigheten og gjør timingen av klokken presis.

Klassiske urverk

Mekaniske og automatiske klokker er av den gamle typen klokker som anses å være et mesterverk etter ferdig produksjon. Det er en lang prosess å få til å lage en mikroskopisk klokke, med alle de komponentene som skal til for at den skal fungere tilfredsstillende. Det krever et ekstremt høyt fokus og presisjon for å få til en klokke som tikker nøyaktig. Metaller, fjærer og glass som brukes i klokkene, er av veldig høy kvalitet, og arbeidet som skal til, er veldig tidkrevende. Derfor er denne typen klokker også ekstra kostbare.

Den digitale klokkerevolusjonen

I nyere tid har det blitt mer populært med digitale klokker, hybridklokker og smarte klokker. Det finnes mange forskjellige bruksområder, og du finner også treningsklokker, dykkerklokker med mer innenfor den digitale kategorien. Urverk kan ha kombinasjoner av både analoge visere og en LCD-skjerm eller være en fullt digital løsning der skjermen dekker hele området der det tidligere kun var analoge visere. Klokkene kan også ha ulike fasonger, siden designet ikke er begrenset av at viserne går rundt i en sirkel. Garmin, som egentlig er en GPS-produsent, har for eksempel klokker i både hybrid- og smartutgaver. Andre leverandører må også tilpasse seg det nye markedet, og vi ser en eksplosiv vekst av nye alternativer for urverk.

Det som er litt spennende, er at også datamaskiner og de fleste smarte klokker bruker kvartsurverk som grunnteknologi for å holde klokken riktig til enhver tid. En såkalt real time clock (RTC) modul brukes for å behandle data til riktig tid, og den samme teknologien finner vi også i de nye smarte klokkene.

Det er en veldig spennende tid fremover for klokkeindustrien, med mange nye typer urverk og klokkenyheter i vente.

De vil komme i alle mulige kreative fremførelser med forskjellig funksjonalitet til forskjellige bruksområder. Kanskje armsbåndsur også får enda flere bruksområder som vi ennå ikke har tenkt på?