Blogg

Rolex – mystisk tidløshet, kvalitetsstål og høyteknologi

21 Dec 2020

Klokken er et klassisk tilbehør som alltid vil være nyttig og ta seg godt ut. Samtidig utgjør dagens klokkebransje et viktig sete for teknologiske fremskritt, og et armbåndsur kan være så mye mer enn et smykke og en tidtaker – som om denne kombinasjonen ikke allerede var tilstrekkelig. Når det kommer til nøyaktighet og presisjon, er det lite som slår kvartsuret. Kvartsuret omfavner mekanikken og høyteknologiske fremskritt og gir deg et eksklusivt tilbehør du virkelig kan stole på. Utvalget av flotte dame- og herreklokker er i dag så velutviklet at sannsynligheten er stor for at du støter på en som passer helt perfekt for deg, uansett hvor kresen du er på detaljene, eller uansett hvor utfordrende livsstilen din er. Sett deg inn i en verden av tidtakende kronografer og stilige klokkenyheter fra veteraner som Rolex, Garmin og Michael Kors.

Tre inn i det mystiske universet til Rolex og kjøp klokke på nett

I klokkeindustrien er det ingen mangel på anerkjente, prestisjefylte merker. Et av dem som skiller seg ut, er sveitsiske Rolex, som du finner hos den norske nettbutikken Urverket. Det hemmelighetsfulle merket er blant annet kjent for bruken av kompleks kvalitetsstål og for den tekniske ekspertisen hos de ansatte. Velg blant de mest eksklusive variantene av den tidløse sølvklokken, eller frisk opp uttrykket ditt med innslag av grønt eller rosegull i urskiven. Ikke glem å sjekke ut den imponerende vanntette Submarine-klokken! Urverket tilbyr ellers tidløs, elegant design og teknologiske nyvinninger fra andre merker som Tissot, Daniel Wellington og Longines.

Hold styr på din dyrebare tid med en eksklusiv klokke fra Urverket.

18 Jul 2020

En klokke er ikke bare en klokke. Den er en investering, et tilbehør du ønsker skal vare i årevis, kanskje i generasjoner. I tillegg er klokken noe du går med hver dag. Det er derfor ekstra viktig at du velger deg en som passer din personlighet og livsstil, og dermed også det du kler deg i.

Hos Urverket har du mye å velge i av eksklusive dame- og herreklokker. Kanskje er du av den sporty typen og er på utkikk etter en klokke som tåler og oppfordrer til fart og spenning? Her er vanntette og motstandsdyktige dykkerklokker og kronografer som lar deg ta tiden.

Sett prikken over i-en på antrekket med et luksuriøst kvartsur eller en tidløs gullklokke. I vår nettbutikk kan du drømme deg bort blant kvalitetssikre merkevarer som Daniel Wellington, Rolex, Breitling, Tissot, Garmin og Longines.

Finn din perfekte klokkematch ved hjelp av vår smarte klokkefinner. Her kan du krysse av alt du trenger og ønsker av egenskaper for å finne klokken som er som skapt for deg.

 

Klokker på nett! Finn herreklokker og dameklokker innen kvartsur online!

10 Jun 2019

Klokker på nett

Når du skal kjøpe en klokke på nett, vet du kanskje allerede hva du vil ha. Hvis ikke, bør du først skaffe deg en liten oversikt over hva som er mulig å få kjøpt på markedet i dag. Det blir utviklet nye klokker hele tiden, og flere klokkenyheter kan du sjekke her.

Det er veldig enkelt å handle klokker på nett, og det har åpnet opp nye dører for å finne et mye større utvalg av klokker når man har hele verden for sine føtter. Samtidig må man ha i bakhodet at det finnes mange leverandører som har store forskjeller i kvalitet. Før man velger en klokke, er det viktig å få avklart hvilke behov man har. Slik kan man gjøre et valg man blir godt fornøyd med. I den rimeligere kategorien innen klokker finner vi kvartsur. Kvartsklokker er en relativt nye i historien, og de tilbyr høy nøyaktighet med kostnadsbesparende teknologi.

Kvartsur

Kvartsur er klokker som har en ny revolusjonerende teknologi. Denne typen urverk bruker et lite batteri i kombinasjon med en mikroskopisk kvartskrystall for å holde viseren gående. Dette gir en ekstremt stor nøyaktighetsgrad. Prosessen for å produsere denne typen klokker har blitt perfeksjonert over årene og har blitt til en veldig rimelig måte å produsere klokker på. Derfor har klokker nå gått fra å være noe kun de rikeste kunne kjøpe, til å bli allemannseie.

Siden kvartsteknologien ble oppfunnet, har det vært en eksplosiv vekst i antall leverandører som produserer kvartsur. Da det begynte å bli allemannseie å ha en klokke, måtte det flere leverandører til for å dekke den økende etterspørselen etter klokker. Arbeidslivet krevde nøyaktighet hos industriarbeidere, og klokken har vært en viktig del av det moderne hjem siden den industrielle revolusjonen. Den portable klokken har gjort det enklere å vite hva klokken er til enhver tid, og vi har blitt veldig bevisst på punktlighet.

Vi har også i senere tid fått digitale klokker, som baserer seg på den samme teknologien for å få en nøyaktig tid, men i stedet for å vise tiden mekanisk får du en LCD- eller LED-skjerm som viser tallene. Det er likevel kvartsbasert teknologi som leverer den samme nøyaktigheten og gjør timingen av klokken presis.

Klassiske urverk

Mekaniske og automatiske klokker er av den gamle typen klokker som anses å være et mesterverk etter ferdig produksjon. Det er en lang prosess å få til å lage en mikroskopisk klokke, med alle de komponentene som skal til for at den skal fungere tilfredsstillende. Det krever et ekstremt høyt fokus og presisjon for å få til en klokke som tikker nøyaktig. Metaller, fjærer og glass som brukes i klokkene, er av veldig høy kvalitet, og arbeidet som skal til, er veldig tidkrevende. Derfor er denne typen klokker også ekstra kostbare.

Den digitale klokkerevolusjonen

I nyere tid har det blitt mer populært med digitale klokker, hybridklokker og smarte klokker. Det finnes mange forskjellige bruksområder, og du finner også treningsklokker, dykkerklokker med mer innenfor den digitale kategorien. Urverk kan ha kombinasjoner av både analoge visere og en LCD-skjerm eller være en fullt digital løsning der skjermen dekker hele området der det tidligere kun var analoge visere. Klokkene kan også ha ulike fasonger, siden designet ikke er begrenset av at viserne går rundt i en sirkel. Garmin, som egentlig er en GPS-produsent, har for eksempel klokker i både hybrid- og smartutgaver. Andre leverandører må også tilpasse seg det nye markedet, og vi ser en eksplosiv vekst av nye alternativer for urverk.

Det som er litt spennende, er at også datamaskiner og de fleste smarte klokker bruker kvartsurverk som grunnteknologi for å holde klokken riktig til enhver tid. En såkalt real time clock (RTC) modul brukes for å behandle data til riktig tid, og den samme teknologien finner vi også i de nye smarte klokkene.

Det er en veldig spennende tid fremover for klokkeindustrien, med mange nye typer urverk og klokkenyheter i vente.

De vil komme i alle mulige kreative fremførelser med forskjellig funksjonalitet til forskjellige bruksområder. Kanskje armsbåndsur også får enda flere bruksområder som vi ennå ikke har tenkt på?