Dameklokker - urverk til dame

Damer og menn ser ofte etter forskjellige ting, og markedet for klokker har tidligere tradisjonelt vært reservert for menn. Det har blitt ansett som noe maskulint å gå med klokke, men moten og tiden har forandret seg betraktelig med årene og likestillingen. Klokker er i det moderne samfunnet i dag blitt like vanlig for kvinner som menn, og vi har fått et hav av valgmuligheter tilgjengelig for damer også.

Design – miks og match

Når du skal finne riktig klokke som dame, ønsker du gjerne noe som matcher til din stil. Moteriktighet er en viktig sak. Du finner design som gir et preg av røff og tøff, liten og søt – eller skinnende diamantur som viser klasse og stil. Enten om du vil ha en pen og solid klokke til jobben eller en klokke til festlige anledninger, noe som gir deg oppmerksomhet, så er det viktig å tenke gjennom hva du egentlig ønsker å bruke den til! Kanskje har du et pent antrekk som du ønsker å ha en matchende klokke til?

Funksjonalitet

Ofte er designet nesten viktigere enn funksjonalitet og konstruksjon. Det er selvfølgelig viktig at klokken viser tiden nøyaktig, og du kan være sikker på at den er riktig så lenge du velger et urverk som er basert på kvartsteknologi. Kvartsur er den mest nøyaktige typen av rimelige klokker man får tak i, og nesten alle moderne klokker er basert på kvartsteknologi. Pris er ofte mye mer avhengig av design og merke, men mekaniske klokker finnes også som et alternativ, og de er ikke like nøyaktige som et kvartsur. Kvartsuret klarer seg vanligvis på batteri i ca. 2–4 år, mens mekaniske klokker må trekkes opp eller bevege på seg – og for automatiske mekaniske klokker må dette skje med noen få dagers mellomrom. Velg det som passer deg.

Merke og kvalitet

De kjente merkevarene leverer klokker med fokus på design og kvalitet, men det heller mer mot design for veldig mange av leverandørene med klokker til lavere priser. En høyere pris vil derfor ikke nødvendigvis være synonymt med høyere kvalitet, men det er oftere sant dersom du velger en mekanisk klokke. Kjente merker av kvartsur med høy kvalitet til en konkurransedyktig pris er for eksempel CasioRolex, Breitling, Daniel wellington, Longines, Tissot og Garmin. Sjekk gjerne ut fora på internett med informasjon om den klokkemodellen du er interessert i, for å finne ut om den lever opp til de kravene du har.

Mote – siste skrik

For å holde seg oppdatert på markedet kreves det mye kunnskap om produktene som er tilgjengelige. Kategorier som eksisterer, er blant annet kvartsur, mekaniske klokker, automatiske klokker, smarte klokker, hybridklokker, dykkeklokker, aktivitetsur med mer. Ofte kjøper man en klokke som er på mote, og da kan det være lurt å sjekke om det er et merke som leverer kvalitet. Mange aktører på markedet kan selge klokker som ser veldig flotte ut, men som har mye dårlige konstruksjoner og komponenter som slites ut veldig fort. Det er kjedelig å kjøpe en klokke som går i stykker med en gang.

Et godt tips er derfor å sjekke materialet til den nye klokken som du synes ser helt fantastisk ut! De siste klokkenyheter kan du lese mer om her.