Garmin klokker – smartklokker, hybridklokker og GPS

Garmin er en anerkjent GPS-produsent, etablert i USA i 1989. De startet med å lage GPS-enheter for bruket på havet, innen luftfart og på land. Selskapet har hatt veldig stor vekst og har vært en ledende aktør på markedet med deres merkevarer. De siste årene har Garmin også tatt for seg utviklingen av håndholdte GPS-maskiner og også smarte klokker og aktivitetsmålere. De produserer også hybridklokker som blandet analoge visere med digitale display. Ved å gå inn i dette markedet åpner Garmin opp for å nå en ny kundegruppe som fokuserer mer på tekniske spesifikasjoner, helse og velvære enn på design. Sjekk ut noen av Garmins klokkenyheter her.

Funksjonalitet og design

Teknologien som Garmin bruker, er ikke kvartsurbaserte klokker for å gjøre nøyaktigheten god, men i stedet vanlig mikroskopisk datateknologi. Teknologien som er med på å time en datamaskin, er likevel basert på samme krystaller som brukes i kvartsur. Garmin leverer klokker som blant annet har store skjermer, GPS, blodtrykksensor og aktivitetsmålere.

Hybridklokker kommer med analoge visere og samtidig en digital skjerm på undersiden. De fleste klokkene leveres med et stort digitalt display som gir deg all nødvendig informasjon. Disse klokkene kan kobles opp mot telefonen for å kunne styre en del funksjonalitet, svare på samtaler, bytte musikk med mer. På en app på telefonen kan du følge med på aktivitetsdata, og du kan velge design eller forskjellige temaer på startskjermen. De fleste klokkene har ganske tøffe og solide design, men det finnes også dameklokker i mindre og nettere utgaver.

Tøffe bruksområder

Garmin produserer også kvalitet. For eksempel har de militærstandard på mye av utstyret de produserer, noe som øker kravene til nøyaktighet og til at de tåler støt og all slags vær og forhold. Det kan likevel være lurt å sjekke hva klokken er sertifisert for å tåle.

Dersom du ønsker å kjøpe en Garmin-klokke og vil dusje eller bade med den, sjekk hvor mange atmosfærer (ATM) den tåler. Det anbefales 5 ATM for å kunne dusje og svømme med den, og 50 ATM dersom du skal dykke med den. De leverer også gummireimer som er mye bedre å bruke når man er mye aktiv, og som er mye mer behagelig å ha på seg enn andre alternativer på markedet.

Vil du ha flere valgmuligheter, finnes det også andre kvartsur-alternativer på markedet på nett.