Casio-klokker – urverk med anerkjent kvalitet

Casio er leverandøren som fikk sitt utspring i Japan under revolusjonen av datamaskiner og kalkulatorer. Som en tidlig ekspert på gode display til kalkulatorer har de spesialisert seg på digitale klokker. De har vært verdenskjent for å lage høykvalitative kalkulatorer i årevis. Japanere er også kjent for å være et folkeslag med ekstremt dedikerte arbeidere, som leverer produkter av høyeste kvalitet. Arbeidet er en lidenskap, og de følger prinsippene til «Kaizen», som betyr å stadig strebe etter å forbedre produkter og prosessen med å lage dem. Direkte oversatt betyr det sammensatte ordet faktisk «forandring» og «bra». Ut fra denne filosofien ble samlebåndindustrien i Japan revolusjonert, og videre ble Japan et forbilde for den moderne industrien vi har i verden den dag i dag.

Når du kjøper en klokke fra Casio, vet du derfor at den er resultatet av en årrekke med utvikling og perfeksjonering. Det er ikke «bare en klokke» – det ligger ufattelig mange timers arbeid bak produksjonen av klokkene deres. Vi ønsker å kjøpe en klokke som varer i årevis, og det kan en Casio-klokke garantere for. Det finnes selvfølgelig også mange andre urverk av kjente merkevarer som er av høy kvalitet, men når vi snakker om Japan, så er det Casio som kommer i tankene, på samme måten som at Rolex er det første merket man tenker på hvis man nevner ordene klokke og Sveits.

Casio er et symbol på kvalitet, og selv om de har utviklet produktlinjer som fokuserer på en kundebase som ikke tradisjonelt ville hatt råd til en klokke, så går det ikke på bekostning av kvaliteten på det kvartsbaserte urverket. De leverer også dyrere klokker som har eksepsjonelle egenskaper, og som blant annet tåler mye støt. De har også beveget seg inn i smartklokkemarkedet, der du finner funksjoner som GPS og kompass. Kronografen fikk også tidlig inntog i Casios produksjon, og digitale tidtakere har vært en årsak til at mange har valgt å anskaffe seg en Casio-klokke.

De fleste av klokkene til Casio er av typen kvartsur, som er et teknologisk under som gir klokkene egenskaper med høy nøyaktighet til en mye rimeligere pris enn de mekaniske klokkene. Casios suksess kan nok skyldes at de har spesialisert seg på dette området, og at populariteten er en konsekvens av deres dedikasjon for arbeidet med utviklingen av hele produktlinjen.